In een paar weken van vraag tot gebruiksvriendelijke app


Make-A-Wish Nederland


Team Communicatie

In samenwerking met Make-A-Wish Nederland hebben wij de Make-A-Wish aanmeld app ontwikkeld speciaal voor zorgverleners, waarmee zij op een snelle en eenvoudige manier kinderen aanmelden. Hierdoor kan hun liefste wens mogelijk in vervulling gaan.

Zorgverleners nauw betrokken bij het ontwikkelproces

Om te komen tot een applicatie die volledig aansluit op de wensen en behoeften zorgverleners hebben wij de volgende stappen gehanteerd:

1. In kaart brengen van de uitdagingen, behoeften en wensen
Zo is het doel van Make-A-Wish dat meer zorgverleners kinderen en jongeren met een levensbedreigende ziekte aanmelden voor een wensvervulling.

2. Bekijken van de werkprocessen
Samen met Make-A-Wish hebben wij gekeken hoe het aanmeldproces kon worden geoptimaliseerd.

3. Ontwikkelen app volgens de agile-methodiek
Wij houden van de kracht van agile. In korte ontwikkelsprints hebben wij gedurende het gehele project werkende software opgeleverd die eindgebruikers direct konden testen. Op deze manier hebben wij de eindgebruikers nauw bij het ontwikkelproces betrokken en was er ruimte voor verbeteringen en voortschrijdend inzicht. Resultaat: een app waar eindgebruikers blij van worden.

Gebruiksvriendelijke app
De app is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief: in een paar stappen is een kind aangemeld door de zorgverlener. Daarnaast bevat de app slimme functionaliteiten. Zo hoeven zorgverleners hun gegevens maar één keer in te vullen. Bij een volgende aanmelding zijn deze gegevens al automatisch ingevuld. De app is geschikt voor de besturingssystemen iOS en Android.